Koop Aandelen Met Insiders: Hoe U Aankopen Met Voorkennis Kunt Volgen

Een van de belangrijkste tools voor fundamentele beveiligingsanalyse is weten hoe insiders denken over hun eigen aandelen. Beste online brokers voor aandelen in oktober 2020, een andere manier om ervoor te zorgen dat uw portefeuille gediversifieerd is, is door te beleggen in verschillende soorten beleggingen. Sinds de IPO-aandelen zijn gestegen naar de huidige prijs van €20. We zullen dit hieronder verder bespreken in onze sectie over insiders.

De zaak werd vervolgd door het kantoor van de procureur van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York Preet Bharara. Bovendien kunnen personen die gelijktijdig met en aan de andere kant van de overtreder van voorkennis handelen, de overtreder en de controlerende personen van de overtreder vervolgen om de door de overtreder vermeden winst of geleden verliezen te verhalen. De SEC zal iedereen onderzoeken die toegang heeft tot voorkennis, inclusief bestuursleden, advocaten of secretaresses, zei Hurson. De SEC heeft de short-swing winstregel vastgesteld om het beleggende publiek te beschermen.

  • Maar het kan ook illegale acties omvatten van personen die proberen te profiteren van een transactie op basis van die voorkennis.
  • (OAK) heeft nu in totaal €137 miljoen aan EGLE-aandelen.
  • Alleen de transacties in Open Market of Private Sale tegen marktprijzen zijn inbegrepen.
  • Een andere veelgestelde vraag verklaart waarom financiële toezichthouders zich verzetten tegen het verhandelen en het geven van voorkennis.
  • Dus waarom verbiedt de Securities and Exchange Commission (SEC) transacties op basis van niet-openbare informatie?

Het centrale principe dat het verbod op handel met voorkennis ondersteunt, ligt echter eerder in de misleiding dan in de betrokkenheid van particuliere informatie. De belangrijkste gegevens in deze formulieren zijn over het algemeen beschikbaar via verschillende soorten bronnen: Ongetwijfeld zou deze stap zinvol zijn voor vijfsterrenanalist Brad Reback van Stifel Nicolaus. Zorg ervoor dat uw browser cookies accepteert voor de beste resultaten. Het komt voor wanneer iemand belangrijke maar geheime informatie over een bedrijf kent en vervolgens de effecten van dat bedrijf verhandelt (e. )

Recente zaken betroffen soorten informatie die de aandelenkoers van een bedrijf op minder voor de hand liggende manieren kunnen verplaatsen, en de SEC brengt deze zaken vaak om de grenzen van het bereik van de wet te testen. Bijgevolg kan een "insider" functionarissen, directeuren, belangrijke aandeelhouders en werknemers van een entiteit zijn wiens effecten openbaar worden verhandeld. De regel creëerde ook een bevestigende verdediging voor vooraf geplande transacties.

Laten we zeggen dat je je neef aan de telefoon hebt gehoord in een legitiem ongeval door alle partijen.

Commercialisering

Insiders moeten transacties vermijden wanneer ze in het bezit zijn van materiële informatie die van invloed kan zijn op het aandeel en die nog niet openbaar is, althans gedeeltelijk omdat dit al dan niet kan gebeuren. “Insiders moeten zich aan bepaalde regels houden en bij elke aankoop of verkoop van bedrijfsaandelen SEC-formulieren invullen. Acties spreken echter meer dan woorden en er is geen betere manier om het gedrag van het Amerikaanse bedrijfsleven te observeren dan door aandelenbezit, vooral door insiders. Hij werd schuldig bevonden aan 14 tellingen van samenzwering en fraude in 2020 en beboet €92. Vrienden, familie en kennissen van medewerkers van het bedrijf.

Niet-gekwalificeerde optiebehandeling dwingt dit. Als u aspecten van de overeenkomsten niet begrijpt, vraag dan onmiddellijk om uitleg bij een vertegenwoordiger van het bedrijf die u vraagt ​​om te tekenen, voegt Sinha toe. Zelfs de definitie van vertrouwelijke materiële informatie gaat verder dan alleen maar goed nieuws (e. )De meeste van deze transacties komen van de eigenaren van het bedrijf, met Oaktree Capital (NYSE: )(1984), de zaak waarin voor het eerst de theorie van aansprakelijkheid voor misbruik van voorkennis werd geïntroduceerd.

  • Tussen 2020 en 2020 heeft de FSA 14 veroordelingen verkregen met betrekking tot handel met voorkennis.
  • Zorg voor beleid en overeenkomsten om ervoor te zorgen dat niemand buiten de grenzen van de effectenwetgeving handelt.

Illegale Handel Met Voorkennis

De timing van de verkoop betekent ook relatief weinig. Alle informatie wordt verstrekt "zoals deze is" zonder enige vorm van garantie en is niet bedoeld voor handelsdoeleinden of advies. Datum van verzoek:

Het bedrijf, dat bedrijven helpt online content sneller te leveren, debuteerde in mei op de NYSE. Vanaf dit moment had Harriet Lefton geen positie in een van de bovengenoemde effecten. Kesselheim, MD, JD, universitair hoofddocent geneeskunde aan de Harvard Medical School en directeur van het Program on Regulation, Therapeutics and Law in Brigham and Women's Hospital. Statistieken suggereren sterk dat insiders laag kopen en hoog verkopen! Hij weet dat ze op het punt staan ​​een nieuwe productlijn uit te rollen, dus bij drankjes zegt hij dat je zoveel aandelen op moet kopen als je kunt.

Of misschien koopt u het aandeel en bewaart u het een jaar lang, en verkoopt u het vervolgens, waardoor u (althans soms) een gunstiger vermogenswinstbehandeling krijgt bij eventuele winst. De lijn tussen die twee is wazig. Een georganiseerde misdaadring die bijvoorbeeld bepaalde financiële of juridische instellingen heeft geïnfiltreerd om systematisch toegang te krijgen tot en niet-openbare informatie te exploiteren (misschien door het gebruik van computervirussen of opnameapparatuur) kan schuldig worden bevonden aan handel met voorkennis en andere kosten voor de gerelateerde misdaden. De belangrijkste aankondiging betrof echter de HBI-faciliteit van het bedrijf in Toledo, Ohio. Hier wordt handel met voorkennis lastig (een van de vele plaatsen).

[50] [51] Het principe is dat het illegaal is om te handelen op basis van marktgevoelige informatie die niet algemeen bekend is.

Eén platform. Eén systeem. Elk gereedschap

De auteurs van de studie concluderen dat kopers met voorkennis “een goed gevoel hebben voor ontwikkelingen op korte termijn binnen hun bedrijf. Het huidige systeem zorgt ervoor dat een makelaar de meest recente informatie in de gewenste tijdlijn krijgt, maar het garandeert nog steeds niet de levering van de meest RELEVANTE gegevens. Geen enkele bestuurder, functionaris of medewerker van het bedrijf zal op enig moment een aanbeveling doen of een mening geven over de handel in effecten van het bedrijf. Hij werd genoemd als een "hulpverdediger" en hoefde alleen zijn winst plus rente af te staan.

Het andere probleem dat handel met voorkennis zo lastig maakt om te kwantificeren en te handhaven, is de vaagheid van de wet. Artsen hebben vaak de mogelijkheid om voorkennis te verwerven over nieuwe geneesmiddelen, apparaten en andere zorginnovaties die door beursgenoteerde bedrijven worden ontwikkeld. 13% massale hackaanval vorig jaar om bijna €1 miljoen aan aandelen te verkopen voordat het nieuws openbaar was.

Als u dit doet, kunt u net zo veel problemen krijgen als het uitvoeren van een interne transactie. Het aandeel heeft een duidelijk positief handelssignaal met voorkennis. Deze vermeende bitcoin-zwendel leek veel op een piramidesysteem. Het was moeilijk te vinden dat Winans voorkennis verkocht, omdat hij eigenlijk alleen zijn eigen meningen verkocht.

Breadcrumb

U moet oppassen dat u geen vragen formuleert op een manier die ertoe leidt dat iemand vertrouwelijke informatie prijsgeeft voordat u een transactie uitvoert. Singapore beweegt zich om routing milliseconden op forex-handel te scheren. Aankopen met voorkennis werden vorige week gezien bij bedrijven die favoriet waren van Carl Icahn en George Soros. De recente opkomst van de verduisteringstheorie van handel met voorkennis heeft de weg vrijgemaakt voor de passage van 17 CFR 240. Dit kan in sommige bedrijven waar zijn, maar in andere niet. Maar zelfs meer dan de kwestie van efficiëntie, gaat handel met voorkennis in wezen over misleiding en schending van fiduciaire plichten. In 2020 hebben deze gegevensanalyses geleid tot SEC-kosten voor een investeringsbankier die naar verluidt misbruik heeft gemaakt van de toegang tot vertrouwelijke informatie. Als de arts na dat gesprek Disney-aandelen heeft gekocht of verkocht, hebben zowel de arts als de vriend mogelijk de wet overtreden. Mickelson maakte in 2020 €931.000 winst, maar de regering had geen bewijs dat hij wist waarom Walters suggereerde dat hij die transacties zou doen.

• Als u sappige niet-openbare informatie over een beursgenoteerd bedrijf tegenkomt, handel er dan niet mee. Hier zijn enkele suggesties: De wens van sommige beleggers om geld te verdienen is zo sterk dat ze de regels en voorschriften negeren die zijn ontworpen om hen te beschermen en de markt voor alle beleggers eerlijk te houden. In feite hebben insiders in de afgelopen drie maanden €6 verdiend. De enige manier om dat te krijgen, is door enkele aandelen te verkopen die u al bezit.

Aangezien insiders toegang hebben tot cruciale informatie die niet algemeen beschikbaar is voor het publiek, is het logisch om te controleren hoe zij handelen ten opzichte van hun eigen aandelen. Illegale handel met voorkennis zou bijvoorbeeld optreden als de chief executive officer van bedrijf A zou vernemen (voorafgaand aan een openbare aankondiging) dat bedrijf A zal worden overgenomen en vervolgens aandelen in bedrijf A zou kopen, wetende dat de aandelenkoers waarschijnlijk zou stijgen. Hackers, bedrijfsspionnen en andere dieven. De komst van internet heeft een forum opgeleverd voor de commercialisering van de handel op voorkennis. Het is diefstal als je weet dat je de portemonnee van iemand anders hebt gepakt. Augustus ligt op schema om de vijfde maand van het jaar te worden waarin voorkennis €10 miljard verkoopt.

Insider-transacties moeten via Form 4 aan de Securities and Exchange Commission (SEC) worden gemeld.

Voettekstmenu

Het loont dus om de activiteiten van ingewijden in de gaten te houden. Vanuit een economisch perspectief van het overheidsbeleid beschouwen wetenschappers handel met voorkennis als sociaal ongewenst omdat het de kapitaalkosten voor effectenhandelaren verhoogt en daarom de economische groei onderdrukt. Deze gevallen bieden een paar belangrijke lessen: Recente overheidsacties, waaronder de strafzaak tegen Martha Stewart, hebben die opvatting afgedwongen.

Vraag je vrienden om beurstips. Forbes heeft een semi-dagelijks rapport waarin enkele belangrijke transacties met voorkennis worden belicht. Zodra een abnormaal patroon is geïdentificeerd, volgt de SEC krachtig iedereen waarvan zij denken dat hij erbij betrokken is. Zelfs bedrijven met een sterk geglobaliseerde aanwezigheid met identiteiten op alle wereldmarkten hebben nu de wettelijke bescherming om handel met voorkennis te bestrijden. Het klinkt goed, dus je koopt wat aandelen. Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie: Ontvang het CLF Stock Research Report. Hij vervolgde zijn bedrijf in de buurt van een faillissement.

Wees niet ontmoedigd, zegt Fratt.

Topofficier Aankopen van de week

Sindsdien hebben insiders geld in INmune gestort - met alleen al de afgelopen drie maanden voor €300.000 aan aandelen gekocht. We dagen het US House Oversight Committee en het US Office of Government Ethics uit om de STOCK Act te handhaven. De SEC beweert dat het opsporen en vervolgen van handelsschendingen met voorkennis een van de handhavingsprioriteiten is en dat alle beleggers zich bewust moeten zijn van het potentiële gevaar van handel op een 'tip' van iemand die niet-openbare informatie over een effect kent. Het is belangrijk om te weten hoe je het kunt vermijden. De definitie van insider in één rechtsgebied kan breed zijn en kan niet alleen insiders zelf omvatten, maar ook alle aan hen gerelateerde personen, zoals makelaars, partners en zelfs familieleden. Vanuit het perspectief van de SEC en de federale rechtbanken hebben handelaren de plicht om hun informatie te verzamelen en te controleren of het legitiem is om op te treden. Het verbod om te allen tijde door andere personen in de effecten van de onderneming te handelen dan de handelsperiode, is bedoeld om onbedoelde handel door dergelijke personen in de effecten van de onderneming te voorkomen op momenten dat er materiële financiële informatie over de onderneming is die niet openbaar is geweest bekendgemaakt. Er zijn zeer beperkte wetten tegen "handel met voorkennis" op de grondstoffenmarkten als, om geen andere reden dan dat het concept van een "insider" niet onmiddellijk analoog is aan goederen zelf (maïs, tarwe, staal, enz.)

Gerelateerde Artikelen:

Artsen moeten voorzichtig te werk gaan wanneer ze voorkennis verwerven, dat wil zeggen materiële informatie die de aandelenprijs van een zorgbedrijf kan veranderen en die niet publiekelijk beschikbaar is. Dit wordt mens rea genoemd, of je intentie om de misdaad te plegen. Met zoveel nieuwsverhalen, voorpagina-artikelen en documentaires als er rondom het onderwerp zijn, zou je denken dat mensen zouden begrijpen dat handel met voorkennis illegaal is.